29. 06. 2022.
Darijana Kecman v.d. direktora Doma “Rada Vranješević”

Darijana Kecman v.d. direktora Doma “Rada Vranješević”

Darijana Kecman v.d. direktora Doma “Rada Vranješević”

Vlada Republike Srpske usvojila je ostavku Vladimira Kajkuta, te imenovala Darijanu Kecman za v.d. direktora Doma “Rada Vranješević” , rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Radi se o osobi koja je diplomirani socijalni radnik sa desetogodišnjim radnim iskustvom, koja je radila u okviru svojih poslova socijalnog rada na Klinici za psihijatriju UKC-a Republike Srpske – rekao je Šeranić.

Podsjećamo, Vladimir Kajkut podnio je juče ostavku na poziciju direktora Doma “Rada Vranješević” nakon što su policiji prijavljena dva slučaja zlostavljanja maloljetnica u ovoj instituciji.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske rekao je da je Komisija za vanredni stručni nadzor u Domu “Rada Vranješević” završila kontrolu, te istakao da su najvažniji djeca i njihovo zdravlje.

Naglašavam da je moj stav u ovom pitanju da su djeca najvažnija. U Domu rade stručni ljudi, krivični organi treba da rade svoj posao – urade istražne radnje i kazne prekršioce zakona – rekao je Šeranić na konferenciji za novinare.

Dodao je da je Dom od 24 preporuke Ministarstva do sada izvršio 21.

Istakao je da postoji mogućnost vanrednog i stručnog nadzora.

– Ovo je bio stručni nadzor po službenoj dužnosti samog Ministarstva – istakao je Šeranić.

Istakao je da u Domu “Rada Vranješević” rade vrijedni i stručni ljudi.

– Kroz sve ove istupe u javnosti pravi se jedna fama i slika Doma “Rada Vranješević” kao jedne ustanove. Gore rade izuzetno vrijedni i stručni ljudi, ali da je bilo pojedinačnih slučajeva zbog kojih se i povukla cijela ova priča, jeste da je svakako na Okružnom javnom tužilaštvu na istražnim organima da utvrde sve ono što ima elemente krivičnog i prekršajnog postupka i da u skladu sa tim kazni one koji su se dokatkli u okviru takvih radnji – naveo je Šeranić.

Istakao je da je Vlada Srpske danas razriješila Upravni odbor Doma “Rada Vranješević”.

– Uz konsultacije ćemo na sljedećoj sjednici Vlade imenovati novi Upravni odbor, koji je ionako bio u statusu v.d. – pojasnio je Šeranić, javlja RTRS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender