25. 06. 2022.
Đoković korak dalje od Rolan Garosa poslije pooštravanja mjera u Francuskoj

Đoković korak dalje od Rolan Garosa poslije pooštravanja mjera u Francuskoj

Đoković korak dalje od Rolan Garosa poslije pooštravanja mjera u Francuskoj

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković neće moći da dobije medicinsko izuzeće za Rolan Garos, ako u maju, kada je na programu turnir u Parizu, ostanu nove mjere koje je uvela Francuska. Tamošnje vlasti pooštrile su mjere ulaska u zemlju i od 15. februara oni koji nisu vakcinisani pod mnogo težim uslovima moći će da doputuju i borave u Francuskoj.

Prije nekoliko dana pojavila se informacija u medijima da će Đoković moći da igra u Parizu na osnovu medicinskog izuzeća, jer je preležao virus korona u decembru.

Francuzi su posjete državi odobravali nevakcinisanima ljudima, koji su preležali virus u poslednjih šest meseci, ali od 15. februara i to pravilo se menja.

Prema najnovijim informacijama, koje je preneo portal Šengen viza info, Francuska je pooštrila ograničenja, te će potvrda od preležanom virusu korna trajati četiri, umesto dosadašnjih šest mjeseci.

– Ovo se odnosi na svakoga ko je gledalac ili profesionalni sportista i to do daljeg. Što se tiče Rolan Garosa, turnir je u maju. Situacija će se možda promijeniti i nadamo se da će biti olakšavajuća. Vidjećemo, ali je jasno da izuzetaka nema – istakla je ministarka sporta Roksana Marasinonu.

Đoković je pozitivan test dobio 16. decembra i na osnovu toga neće moći da igra na Rolan Garosu.

Pravila i ograničenja zbog virusa korona često se mijenjaju i do početka drugog grend slema, koji je zakazan za sredinu maja, vjerovatno će biti još promjena, u zavisnosti od novih sojeva i opasnosti.

Ipak, ukoliko ostanu ovakva pravila na snazi, Novak će u Parizu moći da igra jedino ako je vakcinisan ili ako u međuvremenu ponovo preleži kovid, što je malo vjerovatno.

Svjetski “broj 1” je u poslednjih godinu i po dana dva puta zaražen virusom korona, pošto je i na ljeto 2020. imao pozitivan nalaz, posle Adrija tura.

On je deportovan iz Australije nakon što je nekoliko dana proveo u migrantskom pritvoru jer nije vakcinisan, a ministar Aleks Hok donio odluku da predstavlja rizik za javno zdravlje i opšte dobro, javlja RTS.

Đoković trenutno zaostaje za Rafaelom Nadalom na vječnoj listi, pošto je Španac u Australiji osvojio 21. grend slem u karijeri.

Rolan Garos na programu je od 22. maja do 5. juna, a titulu bi trebalo da brani upravo Đoković.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender