03. 07. 2022.
Rasplesana razglednica Banjaluke iz 1981. godine (VIDEO)

Rasplesana razglednica Banjaluke iz 1981. godine (VIDEO)

Rasplesana razglednica Banjaluke iz 1981. godine (VIDEO)

“Ritam” je naziv celuloidnog ostvarenja banjalučkog kino/filmskog kluba “Kozara 816”.

Ovaj raskošni mjuzikl, koji u sebi nosi ogromnu dozu mladalačkog poleta i pozitivne energije, realizovan je sa puno ukusa, znalački je izmontiran i ozvučen antologijskim rokenrol i disko melodijama, pa nije nikakvo čudo što je bio apsolutni pobjednik 21. festivala amaterskog filma BiH, koji je održan 1981. godine u Banjaluci.

Na ovoj smotri neprofesionalnog filmskog stvaralaštva “Ritam” je osvojio festivalski Gran pri, Zlatnu plaketu u kategoriji igranog filma, Zlatnu plaketu za režiju, Zlatnu plaketu za montažu i Specijalnu nagradu OK SSO Banjaluka. Takođe, na 10. festivalu amaterskog filma Jugoslavije “Mjesna zajednica”, održanom u Osijeku 1983. godine, ovom ostvarenju je pripala diploma za režiju.

Film je restaurisan i digitalizovan u 720p HD formatu pod okriljem filmskog kluba “Osmica” iz Banjaluke.

Režiju potpisuju Edin Tahirović i Adem Kobašlić, saradnici su Slobodan Stanišić i Velimir Bojko, a u filmu se pojavljuju Draško Šašić, Milutin Vavan, Mario Jurišić, Jasna Jajčević, Biljana Ratković, Adem Kobašlić, Ljiljana Ratković i članovi Plesnog kluba.

Restauraciju filma i pripremu za digitalizaciju potpisuje Goran Barać, dok je digitalizaciju uradio studio “Screenshot”, Berlin, piše Mondo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender