29. 06. 2022.
Pala Vlada Crne Gore

Pala Vlada Crne Gore

Pala Vlada Crne Gore

Poslanici crnogorskog parlamenta izglasali su večeras nepovjerenje Vladi premijera Zdravka Krivokapića, na prijedlog koalicije “Crno na bijelo” Dritana Abazovića.

Za pad Vlade glasalo je 40 poslanika opozicije i četiri poslanika koalicije “Crno na bijelo”, 11 je bilo protiv. U crnogorskom parlamentu koji ima 81 poslanika, glasalo je njih 55.Poslanici Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i Pokreta za promjene nisu prisustvovali glasanju. Krivokapić je na izborima 30. avgusta predvodio listu koja je okupljala te tri partije.

Protiv pada Vlade su glasali poslanici Demokrata predsjednika parlamenta Alekse Bečića i poslanici Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore. Te dvije male partije su bile dio šireg saveza koji je predvodio Krivokapić na izborima.

Poslanik Miloš Konatar u završnoj riječi u ime predlagača kazao je da se danas ne dešava nikakva apokalipsa.

“Borili smo se za to da promjena vlade bude normalna stvar. Svaka naredna vlada treba da uči na greškama ove”, naveo je Konatar, javlja Beta.

Dodao je da važno da gradjani znaju da se DPS ne vraća na vlast i da je to, kako je kazao, manipulacija.

“Sanjam Crnu Goru u kojoj će premijer koji je Albanac potpisati Temeljni ugovor sa SPC i da to bude primjer pomirenja u Crnoj Gori”, naveo je Konatar.

Vlada premijera Zdravka Krivokapića formirana je tačno prije godinu i dva mjeseca, 4. decembra 2020. godine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender