02. 07. 2022.

Vulić: Dodik požrtvovano brani interese Srpske

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić ocijenila je da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dokazao svoju požrtvovanost i opredijeljenost za odbranu interesa Republike Srpske, a da se pred stranim ambasadama povijaju jedino pojedinci iz PDP-a i SDS-a.

Komentarišući za Srnu izjavu počasnog predsjednika PDP-a Mladena Ivanića, u kojoj nedavnu posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske naziva besmislenom, Vulićeva je podsjetila da se “uspavani Ivanić” ponekad javi ničim izazvan, i to samo kada treba reći nešto protiv rukovodstva Republike Srpske i SNSD-a.

– Јavi se tu i tamo samo kada treba reći nešto što godi čaršijskim ušima, a nije mrsko ni britanskim – rekla je Vulićeva.

Ona je rekla da je Ivanić bio tih kada je trebalo ojačati institucije BiH u odnosu na entitete i potpisati Strategiju spoljne politike BiH bez rasprave u Republici Srpskoj.

– To je čovjek koji je, pričaju u toj istoj čaršiji, ulazio u memljivu zgradu Predsjedništva BiH spuštene glave da slučajno koga ne bi isprovocirao svojom pojavom srpskog člana Predsjedništva – rekla je Vulićeva.

Ona je zapazila i da se Ivanić stigne javiti “tu i tamo u pauzama kad nije na forumima sa /Zlatkom/ Lagumdžijom i /Šefikom/ Džaferovićem, gdje su ga ubacili kao bivšeg člana Predsjedništva”.

Vulićeva je upitala šta je Republika Srpska u odnosu na nekretnine pojedinaca iz PDP-a i SDS-a u Londonu, Beogradu…

– O kakvim institucijama govori Ivanić, koji i dalje ima profil na Tviteru na kojem piše da je predsjedavajući Predsjedništva BiH? A u politički relevantnom smislu nije ništa – smatra Vulićeva, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender