27. 06. 2022.

Banjaluka domaćin četvrtog ABA 2 turnira: 21 utakmica u Boriku

Ljubitelji košarke u Banjaluci uživaće narednih sedam dana. U dvorani Borik sutra počinje četvrti turnir ABA 2 lige čiji je domaćin Košarkaški klub Borac.

U narednih sedam dana na programu je čak 21 košarkaška utakmica u dvorani Borik.

Rukovodstvo ABA 2 lige nije imalo dileme oko dodjele Borcu organizacije ovog turnira.

– Samim tim što nastavljamo kontinuitet organizacije turnira u Banjaluci i Republici Srpskoj dokaz je da je prošlogodišnji turnir, koji je organizovan u specifičnim okolnostima s obzirom na pandemiju virusa korona, bio izvanredno organizovan, tako da smo i u pripremi ovog tuirnira već bili upoznati šta nam pružaju Banjaluka, Republika Srpska i klub domaćin. Nismo imali dilemu i organizacija turnira, četvrtog po redu u ovoj sezoni, odigraće se u Banjaluci – rekao je Milija Vojinović, sportski direktor ABA 2 lige.

Za razliku od prošle godine, ove godine utakmice će biti odigrane uz prisustvo publike. Domaćini očekuju veliku podršku sa tribina.

Milan Đajić, predsjednik Košarkaškog kluba Borac, rekao je da je uloženo dosta napora da turnir i ove godine bude organizovan u Banjaluci.

– Nadam se da će Borik biti ispunjen, mislim da su se ljudi zaželjeli dobre košarke i imaćemo priliku da u njoj uživamo. Naš klub igra tri utakmice – dodao je on.

Borac će na turniru igrati protiv Heliosa, Sparsa i Lovćena. Banjalučani su lideri takmičenja. Јedini imaju maksimalnih sedam pobjeda i žele da ostanu na tom mjestu i nakon turnira u Banjaluci, javlja RTRS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender