04. 07. 2022.
Mali Rajan nije preživio: Svijet jeca za dječakom koji se 5 dana borio za život

Mali Rajan nije preživio: Svijet jeca za dječakom koji se 5 dana borio za život

Mali Rajan nije preživio: Svijet jeca za dječakom koji se 5 dana borio za život

Iako su se svi nadali da je život pobijedio smrt, to se na žalost nije dogodilo i mali petogodišnji Rajan ubrzo pošto je izvučen iz bunara dubokog 32 metra u kome je proveo od utorka, dječak je na žalost preminuo.

https://twitter.com/Ahmeeedsss_/status/1490073666893320196?s=20&t=QmLNV7l9xd_WNIQ47Np0sQ

Dvije verzije o smrti Rajana

Kako javljaju mediji dječak je na putu do bolnice izdahnuo i cijeli svijet koji je pet dana pratio njegovo spasavanje odaje počast ovom mališanu.

Međutim postoji još jedna verzija koju su saopštila dva vladina zvaničnika da je Rajan preminuo prije nego što su do njega došli spasioci.

Kralj izjavio saučešće

Kralj Muhamed Šesti od Maroka pozvao je dječakove roditelje kako bi im izrazio saučešće.

Kasno večeras oko 22 časa po srednjeevropskom vremenu marokanski spasioci su na površinu izvukli dječaka, koji je davao znakove života. On je munjevito prebačen u ambulantno vozilo i trebao je biti prebačen do lokalne bolnice.

Na žalost dječak je dok su mu pružali pomoć preminuo, što je izavalo tugu i bijes u cijelom svijetu, jer su se nadali da će dječak preživjeti, na šta su ukazivali mnogi detalji.

Roditelji se nadali

Rajanov otac je prethodnih dana ispričao da popravljao bunar u vrijeme nesreće i rekao je da su on i Rajanova majka “razoreni i veoma zabrinuti”.

– U tom jednom trenutku sam skinuo pogled sa njega, mali je pao u bunar. Nisam oka sklopio od tad – rekao je on za novinski sajt “le360” u srijedu.

Rajanova majka se obratila marokanskim medijima sa suzama u očima, prenosi BBC.

– Cijela porodica je izašla da ga traži. Onda smo shvatili da je pao u bunar. Još se nadam da će ga spasioci izvući živog, rekla je ona.

Podsjetimo, dječak, koga su lokalni mediji identifikovali kao Rajana (5), se igrao u blizini bunara, kada je pao u ambis dubok 32 metara kroz uzanu rupu, široku 25 centimetara u blizini grada Šefšauen na sjeveru Maroka.

Poslije višednevnih napora, spasilačke službe noćas su konačno izvukle iz 32 metra dubokog bunara dječaka Rajana koji je tamo upao prije pet dana.

Lokalni mediji prenijeli su da su vojska i policija napravili špalir kroz koji su spasioci prenijeli dječaka do ambulantnih kola koja će ga prebaciti u bolnici.

Sa dječakom su i njegovi roditelji.

Nezvanično se pominjalo da ima povrede glave i kičme, ali da je u stabilnom stanju.

Rajan Avram je u utorak uveče pao u 32 metra dubok bunar ispred svoje kuće u selu Ighran, na sjeveru Maroka što je dovelo do spasilačke misije koju je cijeli svijet posmatrao bez daha.

Zbog opasnosti da se na njih obruši zemlja, spasioci koji su kopali rupu paralelnu sa bunarom, posljednje metre su rukama prokopavali kako bi došli do dječaka, dok su njegovi roditelji i brojni okupljeni nemoćno gledali i čekali.

Poslije višednevne operacije, baba Ali, profesionalni kopač bunara, uspio je danas popodne da otvori svojim rukama prolaz za medicinski tim koji je nekoliko sati radio na stabilizovanju dječakovog stanja.

Snimci kamere pokazali su dječaka kako leži nepokretno sa strane, izgrebanog lica. Kiseonik i voda su mu dostavljani crijevima sa površine.

Kada je došlo vrijeme da se dječak iznese na površinu, policija i spasioci su napravili kordon kako bi dječak imao slobodan prolaz do ambulantnih kola gdje su ga čekali roditelji.

Društvene mreže gore od poruka podrške hrabrom Rajanu i njegovim spasiocima.

https://twitter.com/mtl_celia/status/1490061885558996999?s=20&t=4fxSj06qpQsTsEiJblQcuw
https://twitter.com/MoorishMovement/status/1490061769221586946?s=20&t=euwom7foWVzc5sEYlzasjQ
https://twitter.com/SheilaAO/status/1490063053819457540?s=20&t=Jzfme8r20JL61mV9c_1Rlw

Kurir

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender