01. 07. 2022.

“Ministar Šeranić da preispita odluku o imenovanju direktora dječijeg Doma”, poručuju iz DNS-a

Gradski odbor DNS Banjaluka, nakon imenovanja Darjane Kecman za v.d. direktora Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” pita, prije svih ministra zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranića, koje su kompetencije novoimenovanog v.d. direktorice da joj se povjeri jedna tako ozbiljna institucija, posebno u trenutku kada je opterećena aferama i kada iz nje štićenice bježe, navodi se u njihovom saopštenju.

Navode da prema podacima sa kojima raspolaže Gradski odbor DNS Banjaluka, novoimenovana direktorica nema potrebno stručno znanje, nema iskustva na rukovodećem položaju, a desetogodišnje radno iskustvo je stekla radeći u pravnoj službi UKC RS, dok je samo kraći period provela na Klinici za psihijatriju.

– Da li je navedeno mjesto zaslužila kao “fan” predsjednika Gradskog odbora SNSD Banjaluka Vlade Đajića, jer je na društvenim mrežama jedan od glavnih promotera lika i djela gospodina Đajića i da li je to dovoljno da preuzme brigu o štićenicima doma.

Gradski odbor DNS Banjaluka poziva ministra Šeranića da preispita odluku o imenovanju Darjane Kecman, jer Domu “Rada Vranješević” treba sposobna i kvalifikovana osoba, koja će umjeti da u kratkom roku vrati povjerenje korisnika i javnosti u ovu instituciju, i koja  će moći da zaštiti štićenike doma od novih uznemiravanja – navode u saopštenju, javlja Srpska Info.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender