25. 06. 2022.

Poledica u višim predjelima

U Republici Srpskoj i FBiH jutros se saobraća nesmetano, na sjeveroistoku i jugu kolovozi su mokri i klizavi, a u višim predjelima ima poledice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona pa se vozačima savjetuje da voze oprezno i da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija otežano jednom saobraćajnom trakom na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Banjaluka – Stari Majdan dva.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – Granični prelaz Hum/Šćepan Polje automobili saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu dionica Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

U Federaciji BiH na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, danas od 12.00 časova do ponedjeljka, 7. februara, do 6.00 časova saobraćaj će biti obustavljen, a vozila će za vrijeme obustave saobraćati obilaznicom oko tunela /krug fabrike “Metaling”/.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Јablanica tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom, a noću se obustavlja.

Na putu Tuzla-Kalesija u toku su radovi u tunelu Čaklovići zbog čega se od 22.00 do 6.00 časova saobraća jednom trakom naizmjenično.

Usporen je saobraćaj zbog radova i na putnim pravcima: Јablanica-Mostar, Srebrenik-Ormanica, Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender