25. 06. 2022.
Austrija: U lavinama poginulo 8 osoba

Austrija: U lavinama poginulo 8 osoba

Austrija: U lavinama poginulo 8 osoba

Osmoro ljudi je poginulo u samo dva dana nakon što se treća smrtonosna lavina desila u Austriji.

Jedna osoba je poginula, a četiri su povređene juče u lavini u zapadnoj Austriji, dan nakon što s u još dvije lavine usmrtile sedam skijaša, prenosi londonski Gardijan.

Austrijska televizija ORF saopštila je da je osoba koja je poginula u subotnjoj lavini u opštini Šmirn, u državi Tirol, 58-godišnji mještanin.

U istoj pokrajini, 42-godišnji austrijski planinski i ski vodič i četiri švedska skijaša, svi muškarci u 40-im godinama, poginuli su u petak kada ih je lavina u blizini grada Špis na granici sa Švajcarskom potpuno zatrpala, saopštila je policija.

Preživjeli član ove grupe, 43-godišnji Šveđanin, uspio je da pozove pomoć i on je spašen, saopštila je policija i potvrdila da je u trećem incidentu poginulo dvoje Austrijanaca, skijaša.

Gorska služba spašavanja je u subotu u 4 sata ujutro po srednjoevropskom vremenu, pronašle tijela ovo dvoje austrijskih skijaša, 61-godišnje žene i 60-godišnjeg muškarca, nakon što su njihovi rođaci podigli uzbunu kada više nisu mogli da stupe s njima u kontakt, saopštila je policija, javlja Tanjug.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender