04. 07. 2022.

Oprez – poledica u višim predjelima, magla u kotlinama

Na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH kolovozi su vlažni, a zbog niske jutarnje temperature, poledica je moguća u višim predjelima, preko prevoja, nadvožnjaka i na prilazima tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, povećana je opasnost od odrona.

U FBiH magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, naročito na putnim pravcima Sarajevo-Zenica, Doboj-Tuzla, Bihać-Bosanski Petrovac, Livno-Drvar i Glamoč-Mliništa.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija otežano jednom saobraćajnom trakom na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Banjaluka – Stari Majdan dva.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – Granični prelaz Hum/Šćepan Polje automobili saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu dionica Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

Na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, do sutra u 6.00 časova saobraćaj će biti obustavljen, a vozila će za vrijeme obustave saobraćati obilaznicom oko tunela /krug fabrike “Metaling”/.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Јablanica tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom, a noću se obustavlja.

Na putu Tuzla-Kalesija u toku su radovi u tunelu Čaklovići zbog čega se od 22.00 do 6.00 časova saobraća jednom trakom naizmjenično.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Јablanica-Mostar, Srebrenik-Ormanica, Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender