02. 07. 2022.
Novi detalji zločina u Rijeci: Posvađao se sa ženom, pa je nasmrt pretukao

Novi detalji zločina u Rijeci: Posvađao se sa ženom, pa je nasmrt pretukao

Novi detalji zločina u Rijeci: Posvađao se sa ženom, pa je nasmrt pretukao

U kafiću Pin na Pavlinskom trgu u samom središtu Rijeke, u blizini Korza, u nedjelju u poslijepodnevnim satima muškarac je usmrtio žensku osobu. Muzičarka Julija Džozefin Bjanka Kolompar potvrdila je kako je za ubistvo osumnjičen njen suprug Roman Brnada.

Nešto kasnije tokom dana o ubistvu se oglasila i policija.

– Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka u suradnji s radnicima Službe opšteg kriminaliteta Policijske uprave primorsko – goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela teškog ubistva, stoji u saopštenju PU primorsko-goranske.

– Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se 36-godišnjak 6. februara u jednom od ugostiteljskih objekata na Pavlinskom trgu u Rijeci najprije verbalno sukobio sa 67-godišnjom hrvatskom državljankom, a potom je fizički napao te joj zadao više udaraca u predjelu glave i tijela i potom pobjegao, saopštili  su iz policije.

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji, napadač se rukama uhvatio za šank i potom skakao po glavi 67-godišnjakinji.

– Dolaskom na mjesto događaja radniici hitne pomoći poduzeli su mjere iz svoje nadležnost, nakon čega je konstatovaana smrt ženske osobe.

Policija je oko 15,50 sati zaprimila dojavu građana da je na području Belvedera u Rijeci viđena muška osobe bez odjeće, ali po dolasku na mjesto događaja policija nije zatekla opisanu osobu. 

U nastavku intenzivnog traganja za osobom koja je pobjegla s Pavlinskog trga, utvrđeno je da postoji veza između ova dva događaja te je osumnjičeni 36-godišnjak uhapšen oko 18 sati i priveden na kriminalističku saslušanje, kojim je utvrđena sumnja u počinjenje navedenog krivičnog djela.

Tokom sutrašnjeg dana nad tijelom preminule 67-godišnje hrvatske državljanke biće obavljena obdukcija u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku KBC-a Rijeka, radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

Svjedoci brutalnog ubistva u Rijeci: Skočio je na ženu poput životinje

Većina gostiju kafića u kojem se dogodilo ubistvo nije željela davati nikakve izjave na temu jučerašnjeg ubustva, iako je bilo jasno da svi komentarišu to što se dogodilo. Ali jedan od stalnih gostiju ipak je odlučio reći nekoliko riječi.

“I ranije je imao svakakve ispade”

– Znam ubojicu. Dolazio je ovdje, ali nam je i stalno ordinirao po Korzu. Nije pjevao, već urlao. Znao je odjednom imati svakakve ispade. Nije mi jasno što je radio s tom starijom ženom u društvu. Grozno je to što se dogodilo. Poznajem i ovu gospođu Vesnu koja je sve to vidjela i dobro je da je uspjela pobjeći jer je mogao i u nju napasti. Ko zna kako je moglo sve to završiti – rekla je svjedok za Indeks.

Svjedok Vesna Vagner, koja je i juče komentarisala brutalno ubistvo, nakon što su se slegli prvobitni šok i zgroženost onim što se odvijalo pred njenim očima, prisjetila se još jednog detalja.

– I konobar i jedan gost su skočili kad ju je uhvatio za vrat, ali je on jednostavno bio prejak. Pokušali su ga spriječiti, ali, koliko sam mogla vidjeti, jednog od njih je ogrebao po ruci i povrijedio ga. I danas mi nije jasno šta je njemu bilo. Što mu je to u trenutku došlo? Dan ranije su najnormalnije sjedili na terasi, da bi sljedećeg dana tako, poput životinje, skočio na jednu ženu – rekla je Vagner, prenosi Glas Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender