04. 07. 2022.
Povratak “4 Asa”: Novi album i turneja do kraja godine

Povratak “4 Asa”: Novi album i turneja do kraja godine

Povratak “4 Asa”: Novi album i turneja do kraja godine

Popularna supergrupa “4 Asa” ponovo je zajedno, a potpisom novog ekskluzivnog ugovora za Croatia Records najavljuje novi studijski album, ali i veliku turneju, saopšteno je iz ove izdavačke kuće.

“Od njihovog prvog okupljanja prošlo je 20 godina, a od zajedničkog albuma i velike turneje koju je gledalo više od pola miliona ljudi tek koja godina manje. Nažalost, ovog puta sa Vladom KalemberomAlenom Islamovićem i Juricom Pađenom nije prerano preminuli Rajko Dujmić”, ističu iz Croatia Recordsa, prenosi Cdm.

Kalember se nakon potpisivanja ugovora prisjetio upravo Dujmića.

“Kako nas je Rajko nažalost napustio, odlučili smo da nakon nekog vremena počnemo razmišljati ko bi bio u grupi. Potom me nazvao Jurica i rekao da je Rajko nezamjenljiv. Kaže – nećemo ga ni mijenjati, jer ga jedino mogu zamijeniti svi zajedno”, podsjetio je Vlado.

Islamović dodaje kako je četvrti as zapravo tajna, odnosno iznenađenje za publiku.

Vrsni muzičari do kraja godine, poruka je izdavača, planiraju da objave studijski album sa brojnim gostima, ali i započnu veliku koncertnu turneju, koja će najvjerovatnije krenuti humanitarnim koncertom u zagrebačkoj Areni.

“Regionalna je to priča definitivno. Mi smo svirali svuda po regionu, odnosno bivšoj državi, kada smo se prvi put pojavili. A s obzirom na to da imamo prijateljstva s drugim velikim izvođačima u cijelom regionu, svi su bez puno pitanja izrazili spremnost da nam se pridruže u studiju, ali i kao gosti uživo”, kazao je Pađen.

Ovo je veliki dan za sve u Croatia Recordsu, zaključio je Želimir Babogredac, direktor ove kuće.

“Naši dugogodišnji izvođači ponovo su na okupu. Biće iznenađenja, nekoliko novih pjesama, dueta i saradnji. Raduje me buduća suradnja”, rekao je Babogredac.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender