04. 07. 2022.
Upozorenje zbog vjetra i kiše u većini krajeva

Upozorenje zbog vjetra i kiše u većini krajeva

Upozorenje zbog vjetra i kiše u većini krajeva

Narandžasto i žuto upozorenje zbog jakih udara vjetra danas je izdato za većinu krajeva BiH, osim za područja Prijedora i Semberije.


Na području Livna, Sarajeva, Trebinja i Foče na snazi je narandžasti meteoalarm zbog vjetra udara i do 80 kilometara na čas lokalno, dok je za područje Bihaća, Tuzle, Mostara, Višegrada i Banjaluke na snazi žuto upozorenje.

U regiji Trebinja i Foče od 15.00 časova do ponoći duvaće mjestimično pojačan vjetar s udarima od 60 do 80 kilometara zbog čega je na snazi narandžasto upozorenje, objavljeno je na sajtu Meteoalarma.

Narandžasti meteoalarm u regiji Livna na snazi je cijeli dana, a na području Sarajeva od 11.00 časova do ponoći.

Žuti meteoalarm cijeli dan je na snazi u regiji Bihaća, Mostara i Višegrada gdje se očekuju udari vjetra između 40 i 60 kilometara na čas, a na području Tuzle od 11.00 do ponoći.

Na području Banjaluke prognoziran je vjetar jačine preko 40 kilometara na čas, a meteoalarm je na snazi od 11.00 do 17.00 časova.

Narandžasti meteoalarm upozorava na opasne vremenske prilike, a žuti na potencijalno opasno vrijeme.

U Republici Srpskoj danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini krajeva, a snijeg se očekuje popodne u višim predjelima i na planinama.

Tokom prijepodneva očekuje se da premiještanje oblačnosti sa sjeverozapada i sjevera donese kišu prvo na sjeveru, a zatim većini predjela, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U višim predjelima popodne se očekuje susnježica, a na planinama snijeg. Povremeno će biti i pojačanog vjetra i grmljavina, kao i jačih pljuskova.

Na zapadu i sjeverozapadu popodne se očekuje prestanak padavina uz smanjenje oblačnosti, dok će od centralnih predjela ka istoku biti padavina, u planinama i uz provijavanje slabog snijega.

Doći će do pada temperature. Dnevna temperatura vazduha od dva do osam, na jugu do 10 stepeni Celzijusa, na zapadu prijepodnevna viša od popodnevne i do 13 stepeni Celzijusa. U višim predjelima od minus jedan stepen, a popodne u osjetnijem padu.

Duvaće slab do umjeren vjetar, u planinama i jak južni, tokom prijepodneva u skretanju na umjeren do jak sjeverozapadni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom u južnim i jugozapadnim dijelovima.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus tri, Čemerno nula, Višegrad i Rudo jedan, Han Pijesak tri, Kalinovik, Gacko i Doboj četiri, Sokolac i Livno pet, Bijeljina i Drinić šest, Bileća, Zvornik, Grude i Zenica sedam, Foča, Drvar i Sarajevo osam, Mrkonjić Grad, Novi Grad i Bugojno devet, Šipovo, Ribnik, Jajce, Mostar, Trebinje i Srebrenica 10, Bihać, Gradačac i Tuzla 11, Sanski Most 12, Banjaluka i Neum 13 stepeni Celzijusa.

Najviše snijega i jutros je izmjereno na Han Pijesku 39 centimetara zatim na Čemernu 29, na Sokocu 15, u Kalinoviku 10, u Mrkonjić Gradu pet, u Srebrenici tri, u Rudom dva i u Višegradu jedan centimetar.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender