29. 06. 2022.

Vulin: Srbija neće biti parking za migrante

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, sa republičkim komesarom za izbjeglice i migracije Vladimirom Cucićem, obišao je rano jutros policijske službenike koji su na teritoriji Kikinde, Subotice i Sombora u velikoj akciji pronašli nekoliko stotina migranata koji će biti sprovedeni u prihvatne centre.

Vulin je istakao da ove stalne akcije policije za cilj imaju poštovanje zakona kako bi se osigurala bezbjednost svih, obezbijedili humani uslovi života migranata, ali i da se na prvom mjestu obuzdaju krijumčarske bande i uputi im jasna poruka da će u Srbiji biti otkriveni, uhapšeni i privedeni pravdi.

Ministar je ponovio da Srbija neće biti parking za migrante i da Srbija poštuje zakone, na organizovan i human način brine o migrantima i ima azilni sistem koji je jedan od najorganizovanijih u Evropi.

– Srbija očekuje od svih, bili naši građani ili migranti, da poštuju zakon. Država Srbija će ispunjavati svoje međunarodne obaveze, ali i voditi računa o svakodnevnom životu naših građana, koji ni na koji način neće biti ometen – kazao je ministar Vulin i poručio da migranti moraju biti u prihvatnim centrima, javlja Tanjug.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender