27. 06. 2022.
Riješite problem sa nesanicom: Ove namirnice uspavljuju

Riješite problem sa nesanicom: Ove namirnice uspavljuju

Riješite problem sa nesanicom: Ove namirnice uspavljuju

Ako vas muči nesanica i danima ne možete da spavate, treba da znate da određene namirnice podstiču organizam na san.

U tom slučaju trebalo bi da ih jedete neposredno prije spavanja, jer će vam pomoći da lakše utonete u san.

Evo koje namirnice su u pitanju:

Ovsene (zobene) pahuljice

Iako je ovo omiljeni doručak mnogima, činija ovsenih pahuljica pomoći će vam da ljepše spavate jer, pahuljice podstiču lučenje melatonina koji organizam postepeno uvodi u san.

Bademi

Šaka ovog orašastog voća će vam pomoći da zadremate očas posla. Bademi sadrže triprofan i magnezijum koji smiruju nervne i mišićne funkcije, kao i srčani ritam i time obezbjeđuju miran i kontinuiran san.

Med

Jedna kašika meda pred spavanje smanjiće budnost i pomoći vam da imate siguran san. Pojedite kašiku provjerenog meda sa čašom vode prije spavanja kako biste obezbijedili sebi da mirno spavate, piše Objektiv. Osim za san, med je odličan saveznik dobrom imunitetu, pa ga možete koristiti i nakon buđenja.

Trešnje

Još jedna u nizu namirnica koja sadrži melatonin i ako se jedu redovno, uticaće na ciklus spavanja i obezbediti da imate normalan cirkadijalni ritam.

Crna čokolada

Dok je mliječna čokolada stimulans, crna čokolada utiče na lučenje serotonina, koji opušta tijelo i um i time utiče na kvalitet sna.

Ćuretina

Posljednja namirnica na ovom spisku koja sadrži triprofan, koji se pretvara u serotonin i melatonin bez kojih san ne bi bio moguć.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender