29. 06. 2022.
ZOI u Pekingu: Zbog virusa korona 32 sportista u izolaciji

ZOI u Pekingu: Zbog virusa korona 32 sportista u izolaciji

ZOI u Pekingu: Zbog virusa korona 32 sportista u izolaciji

Više od 30 sportista na Olimpijskim igrama u Pekingu nalazi se u izolaciji nakon pozitivnih testova na koronavirus, saopštili su organizatori u utorak.

Boravak u izolaciji u prosjeku traje sedam dana. Brian Kloskej, predsjedavajući stručnog medicinskog odbora za Igre u Pekingu, rekao da je 50 sportista pušteno iz izolacije i da je velika većina sportista dobro i ne treba im nikakav medicinski tretman. Saopštenje da se 32 sportista nalazi u objektima za izolaciju došlo je nakon pritužbi sportista i timova na loše uslove u njima. Žalili su se na nejestivu hranu, prljave prostorije i nedostatak opreme za trening i pristup internetu.

Organizatori su priznali da je izolacija iaonako teška situacija za sportiste, koji se suočavaju s mogućnošću da propuste takmičenja nakon godina treninga, te su rekli da rade na brzom rješavanju svih problema. Kako bi spriječili širenje COVID-19, organizatori iz Pekinga zahtijevaju od svih u takozvanom olimpijskom “balonu” da se svakodnevno testiraju na virus korona . Oni za koje je potvrđeno da su pozitivni odvode se u izolacionu ustanovu gdje ostanu dok ne budu negativni na testu.

Organizatori su rekli da očekuju da će se broj pozitivnih slučajeva smanjiti smanjenjem broja novopristiglih u olimpijski balon. Brian  je napomenuo da se svi u balonu testiraju i da su skoro svi vakcinisani. “Mislim da su vaše šanse da dobijete COVID u zatvorenom krugu manje nego bilo gdje drugdje u svijetu”, rekao je Brian.

Do sada su bila 393 pozitivna slučaja unutar olimpijskog balona. Osim sportista, zaraženi su bili i predstavnici medija, zvaničnici timova i drugi. U Kinu je povodom ZOI-ja iz inostranstva stiglo više od 12.800 osoba, javlja Anadolija.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender