02. 07. 2022.

Hapšenje kamiondžija u Otavi (VIDEO)

Policija Otave uhapsila je 23 osobe i napisala više od 1.300 kazni zbog protesta kamiondžija u centru grada, izjavio je zamjenik šefa policije Stiv Bel. Ističe da u preko 25 odsto kamiona od više od 400, koji se nalaze u centru grada žive djeca.

Bel je rekao da je to nešto što veoma zabrinjava.

– Od rizika od ugljen monoksida i isparenja, nivoa buke… zabrinuti smo zbog hladnoće, zabrinuti smo zbog pristupa sanitarijama, mogućnosti tuširanja – rekao je Bel.

Prema njegovim riječima, to je nešto čime bi policija trebalo da se pozabavi, i da razgovara sa Društvom za pomoć djeci o tome koje korake da preduzme.

– Nismo u fazi da pokušavamo da uradimo bilo kakvu aktivnost u vezi sa tim. Oslanjaćemo se na Društvo za pomoć djeci da nam da smjernice oko toga – dodao je Bel.

Prema saopštenju policije, krivičnim prijavama obuhvaćeno je kršenje zakona u vezi sa prevozom goriva, pružanje otpora policiji, bjekstvo od policije, posjedovanje droge, bespravna vožnja, kršenje uslovne kazne i prijetnje.

Prekršaji podzakonskih akata uključuju prekomjernu buku, upotrebu vatrometa i brojne prekršaje u vožnji i parkiranju.

Nekoliko vozila je zaplijenjeno i odvučeno, saopštila je policija, uključujući jedan ukradeni kamion i jedno napušteno vozilo.

Policija je saopštila da betonske barikade ostaju u gradu.

Bel je rekao i da je poslat zahtjev za dodatnih 1.800 policajaca, što će, smatra, biti ključno za okončanje blokada.

– Apsolutno smo posvećeni tome da se ovo okonča  rekao je Bel.

Kanadski sud donio je privremenu zabranu protiv demonstranata koji protestuju zbog obavezne vakcinacije u centru Otave više od deset dana, javlja RTS.

U zahtjevu za zabranu se navodi da je neprekidno korišćenje truba i sirena bila ključna taktika demonstranata, koji su organizovali i planirali da izazovu ozbiljne nelagodnosti i neprijatnosti žiteljima Otave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender