28. 06. 2022.
MUP Srbije: Pronađen mladić nestao 28. decembra

MUP Srbije: Pronađen mladić nestao 28. decembra

MUP Srbije: Pronađen mladić nestao 28. decembra

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije pronašli su u Beogradu Aleksu Stankovića čiji je nestanak prijavljen 28. decembra 2021. godine Policijskoj upravi u Kruševcu, saopšteno je večeras iz MUP-a Srbije.

Intenzivnim operativnim radom pripadnika MUP-a, PU Kruševac i PU Beograd, mladić je lociran u jednom stanu na Vračaru gdje je pronađen u dobrom i stabilnom zdravstvenom stanju.

Kako je izjavio policiji, svojevoljno je otišao od kuće, a ne pod prisilom, dodaje se u saopštenju.

Policija u saradnji sa nadležnim službama nastavlja rad na ovom slučaju, javlja Tanjug.

Aleksina majka, nakon srećnih vijesti, za “Novosti” kaže:

– To sam čula upravo od medija. Ja sam u izolaciji, imam temperature plus 40, ali verujte sve to nije važno, samo da je dobra vest – rekla je Aleksina majka Olivera koja nije oka sklopila od trenutka kada je njen sin Aleksa 28. demcembra prošle godine napustio stan.

– Najpre u SUP-u nisu znali da mi kažu, pa su morali da provere informaciju. Potvrdili su mi posle da je pronađen. Radi i živi na Vračaru, tu je zaposlen u nekoj firmi. Ne znam da li želi da mi se vrati, ali s obzirom da znam da je živ, neka uradi onako kako je rešio. Meni je laknulo, prestala je agonija koju sam imala, samo da on bude dobro – rekla je mladićeva majka.

Na pitanje da li očekuje da će on noćas doći kući, kroz suze kaže da ne zna.

– Neka bude kako on hoće, meni je sad bolje, u policiji su mi rekli da će me večeras ili sutra pozvati i dati eventualno još više informacija.

Podsjetimo, Aleksa je nestao 28. decembra. Sa sobom je poneo sve diplome, svjedočanstva, sva dokumenta, zbog čega majka misli da je otišao negdje u inostranstvo, da mu je neko ponudio posao jer je odličan poznavalac kompjutera.

Ostavio joj je i poruku na kompjuteru da ide u inostranstvo da radi, da mu ta firma za koju je radio nudi posao, smještaj vizu, da mu je sve obezbijeđeno. Za Aleksom je bila raspisana potjernica.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender