02. 07. 2022.
Pripreme za dodatno uređenje terena budućeg gradskog parka

Pripreme za dodatno uređenje terena budućeg gradskog parka

Pripreme za dodatno uređenje terena budućeg gradskog parka

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sa timom arhitekata iz Beograda, obišao je juče lokaciju uz Bulevar srpske vojske, gdje će se graditi najveći gradski park.

Gradonačelnik je poručio kako će uskoro početi dodatno uređenje podloge na ovom lokalitetu.

-Sagledali smo teren na kojem će se nalaziti najveći gradski park zajedno sa timom arhitekata iz Beograda čije je idejno rješenje jedno od nagrađenih. Polako se pripremamo za dodatno uređenje podloge, krčenje terena, sadnju i izradu projektne dokumentacije za ovaj veliki projekat – rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako će ovo biti najljepši i najveći park ne samo u Banjoj Luci, nego i u cijeloj Republici Srpskoj.

Podsjetimo, za idejno rješenje novog gradskog parka, kao najveće uređene zelene površine u gradu koja će da pruži različite sadržaje potrebne našim sugrađanima, dodijeljene su dvije druge i dvije treće nagrade s obzirom na to da nijedan prijavljeni rad u cjelosti nije odgovorio programskim zadacima konkursa.

Upravo simbiozom izabranih idejnih rješenja Grad će dobiti budući najveći gradski park, koji će dati novi izgled Banjoj Luci.

Svi radovi, koji su pristigli na Međunarodni opšti javni konkurs za izradu idejnog pejzažnog urbanističko – arhitektonskog rješenja parka svi zainteresovani mogu pogledati do  21. februara u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel, navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender