02. 07. 2022.
Protest u Podgorici zbog smjene Bečića

Protest u Podgorici zbog smjene Bečića

Protest u Podgorici zbog smjene Bečića

Kod hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici održan je protest građana zbog smjene predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

Bečićeve Demokrate su ranije pozvale na protest zbog “očuvanja izborne volje”, a pozivu su se bile pridružile i Ujedinjena Crna Gora i Prava Crna Gora.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je da funkcioneri tog političkog saveza prisustvuju skupu u znak solidarnosti, prenose podgoričke Vijesti.

Okupljanje su podržali i poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić, kao i Ujedinjena Crna Gora, koji su bili večeras na velikom narodnom protestu.

Poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović izjavio je ranije danas da je u Skupštini Crne Gore došlo do prekrajanja izborne volje građana od Koalicije “Crno na bijelo” koja, kako je rekao, tvori novu većinu sa Demokratskom partijom socijalista, što smatra da je suprotno Ustavu, izbornoj volji i svim demokratskim principima.

Demokratska Crna Gora Alekse Bečića je prije sjednice Skuštine na kojoj je izglasana njegova smjena saopštila da je GP URA Dritana Abazovića već sklopila koaliciju sa DPS-om i pozvala na protest ako on bude smjenjen.

Nakon protesta koji je održan kod hrama Hristovog vaskrsenja počela je šetnja ulicama Podgorice.

Bečić: Okupljanje ne zbog fotelja, nego zbog izborne volje

Bivši predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić istakao je večeras na protestu da se niko nije okupio zbog fotelja, nego da bi branio izbornu volju građana.

On je rekao da se “ovih dana ujedinila Crna Gora koja ne trpi nepravdu, izdaju, obmanu, prevaru”.

“Dođoh večeras bez fotelje, a oni koji nas prozivaju zbog fotelja i malo im je bilo što imaju pet puta više fotelja, ne smejuu da dođu među ovaj narod nego hoće još fotelja. Nudimo im da sve fotelje vrate narodu, pa neka narod sudi”, poručio je Bečić.

Ocijenio je da će nova manjinska vlada zavisiti od volje DPS-a i da “neće moći da kažu ni dobar dan bez amina DPS-a”, prenose podgoričke “Vijesti”.

“Mi smo večeras ovđe da branimo izbornu volju 208.000 ljudi, da se suprotstavimo povratku na vlast onih koji su nas decenijama pljačkali, dijelili, zaduživali. Branimo minimalnu zaradu od 450 evra, druge povećane zarade 20 i 30 odsto što se nije desilo nikada prethodnih decenija, branimo naknade majkama, dečje dodatke, minimalne penzije”, rekao je lider Demokrata.

Okupljanju su u znak solidarnosti prisustvovali i predstavnici Demokratskog fronta.

Demokrate su najavile da će se ponovo okupiti sledeće srijede u 18 sati.

Demokratska Crna Gora Alekse Bečića je prije sjednice Skuštine na kojoj je izglasana njegova sjena saopštila da je GP URA Dritana Abazovića već sklopila koaliciju sa DPS-om i pozvala na protest ako on bude smijenjen, javlja Tanjug.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender