27. 06. 2022.
SPS: Podrška najavi usvajanja mjere koju smo predložili još u aprilu 2020.

SPS: Podrška najavi usvajanja mjere koju smo predložili još u aprilu 2020.

SPS: Podrška najavi usvajanja mjere koju smo predložili još u aprilu 2020.

Socijalistička partija Srpske pozdravila je najavu smanjenja stope PDV na osnovne životne namirnice na 10 odsto i podsjetila da se radi o jednoj od ekonomskih mjera koje je ta stranka predložila u aprilu 2020. godine.

Iz SPS-a su poručili da su od tadašnjih 20 mjera mnoge usvojene i realizovane, te da će SPS nastaviti da vodi politike koje se tiču realnih problema građana.

– Najava srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će predložiti smanjenje stope PDV-a na osnovne životne namirnice na 10 odsto je mjera koju je Socijalistička partije Srpske predložila još na početku pandemije virusa korona, početkom aprila 2020. godine. Tada je SPS predložila 20 ekonomskih mjera za ublažavanje posljedica pandemije, od kojih je većina prihvaćena i implementirana. Jedna od prvih mjera koja je odmah prihvaćena je subvencionisanje iznosa bruto plata privrednim društavima i preduzetnicima, zatim pomoć penzionerima za troškove režija kao i pomoć privrednim društvima kroz kreditne garancije, aktiviranje sredstava IRB-a za podršku privredi i još mnogo drugih – navode u saopštenju iz SPS-a.

Poručuju da građani Republike Srpske očekuju da vide konkretna rješenja problema od strane političkih aktera i da za to daju svoje povjerenje.

– Raduje nas kada vidimo da je značajan broj naših mjera prepoznat i implementiran, ali i da se i dalje nastavljaju razmatrati mjere do kojih smo došli uz pomoć struke i razgovara sa građanima.  SPS će uvijek voditi konstruktivnu politiku i davati doprinos po raznim pitanjima koja će značiti bolji život građana Republike Srpske, saopšteno je iz ove stranke.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender