26. 06. 2022.
Svi putni pravci prohodni

Svi putni pravci prohodni

Svi putni pravci prohodni

Svi putevi u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros su prohodni i saobraćaj se odvija nesmetano, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U višim predjelima kolovozi su mokri i klizavi, a na pojedinim dionicama ima i raskvašenog snijega na kolovozu.

Poledica se može očekivati na putevima Kupres-Šuica, Priluka-Glamoč-Mlinište i Јablanica-Posušje /Blidinje/, kao i na šire područje Tomislavgrada.

Tokom dana usljed porasta temperature i topljenja snijega povećana je i opasnost od odrona.

Izmjene u odvijanju saobraćaja su na dionicama na kojima se izvode radovi, a prolazak vozila na tim lokacijama regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Rudanka–Doboj izmjenjenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog isključivanja i uključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru 5C od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Radovi su aktuelni na magistralnom putu Banjaluka-Stari Majdan, te regionalnom putevima Šipovo-Novo Selo, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić.

Saobraćaj se zbog klizišta odvija otežano na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, kao i na dionici Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje gdje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Izmjene u saobraćaju zbog radova i dalje su aktuelne u tunelima Crnaja na putu Konjic-Јablanica, Skela na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf i Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Јablanica-Mostar, Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja jutros nema.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender