03. 07. 2022.
Balet u Banjaluci: U NPRS izvedena predstava “Sedam smrtnih grehova”

Balet u Banjaluci: U NPRS izvedena predstava “Sedam smrtnih grehova”

Balet u Banjaluci: U NPRS izvedena predstava “Sedam smrtnih grehova”

Baletska predstava “Sedam smrtnih grehova” Narodnog pozorišta Beograd oduševila je večeras publiku u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić, koja je prisustvovala predstavi, istakla je značaj potpisivanja memoranduma o saradnji između ove dvije ustanove kulture, čiji su rezultat prva gostovanja u Banjaluci.

“Raduje me što je publika u Banjaluci sinoć imala priliku da gleda `Ožalošćenu porodicu`, a večeras baletsku predstavu i vjerujem da će saradnja dvije institucije kulture u narednom periodu zaista značiti mnogo u smislu profesionalne i umjetničke razmjene, a na dobrobit pozorišne publike”, istakla je Trivićeva.

Ona je dodala da očekuje operete i u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske, posebno sada kada je u toku formiranje filharmonije u okviru Narodnog pozorišta Republike Srpske.

“U planu nam je i da stvorimo mogućnosti za otvaranje srednjih umjetničkih škola, što je važno za profilisanje mladih talentovanih stvaralaca, a što će doprinijeti razvoju kulturne scene”, rekla je Trivićeva.

Koreograf baletske predstave “Sedam smrtnih grehova” Igor Pastor rekao je da je ovo njegova prva koreografija, te da mu je veliko zadovoljstvo što će imati priliku da se predstavi publici u Banjaluci.

“Balet je izuzetan vid umetnosti, jer prikazuje šta je sve ljudsko telo u mogućnosti da izvede. Smatram da baletske predstave još nisu dovoljno ispraćene kako od publike, tako i od medija, iako imaju mnogo šta da pokažu”, rekao je Pastor, javlja Mondo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender