30. 06. 2022.
Grmuša: Tražiću hitne kontrole u trgovinama

Grmuša: Tražiću hitne kontrole u trgovinama

Grmuša: Tražiću hitne kontrole u trgovinama

Milko Grmuša, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka, najavio je da će na prvoj narednoj skupštinskoj sjednici tražiti da gradski tržišni inspektori momentalno počnu s pojačanim inspekcijskim kontrolama u trgovinama.

“Tražiću i da Skupština grada Banjaluka zatraži od Republičke uprave za inspekcijske poslove da uradi istu stvar i momentalno naloži republičkim tržišnim inspektorima da intenziviraju kontrole u Banjaluci i u cijeloj RS”, naveo je Grmuša.

Dodaje da se trgovcima i svim preduzetnicima treba pomoći smanjivanjem nameta i ubrzavanjem procedura, ali da se oni koji krše zakon moraju strogo kazniti, a “pogotovo oni koji u ovakvim teškim vremenima praktično potkradaju svoj narod”.

“Naša privreda nije u stanju da parira ekonomski snažnijim ekonomijama i nećemo biti u stanju da pratimo povećanje plata u zemljama regije, a kamoli u razvijenim evropskim zemljama. No, ovdašnje cijene osnovnih životnih namirnica će nastaviti da rastu. Slikovito, plate će nam biti afričke, a cijene evropske”, istakao je Grmuša, javljaju Nezavisne novine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender