01. 07. 2022.
Ivanović: Nova Vlada trebala bi da bude brzo formirana

Ivanović: Nova Vlada trebala bi da bude brzo formirana

Ivanović: Nova Vlada trebala bi da bude brzo formirana

Razgovori o formiranju nove crnogorske vlade idu u dobrom smjeru i ona bi trebala da bude brzo formirana, izjavio je danas poslanik Socijalističke narodne partije u Skupštini Crne Gore Dragan Ivanović.

Ivanović je rekao da ta partija još nema stav po pitanju manjinske vlade i da su sve vrijeme bili za to da se vlada formira iz parlamentarne većine, pa su razgovori već vođeni sa Demokratskim frontom.

On je istakao da mu je žao što je, kako je naveo, Demokratska Crna Gora poslije svega odustala od te priče, te dodao da se nada da će, ipak, pristati i da će se nova vlada formirati iz parlamentarne većine.

Ivanović je poručio da je SNP za svaki dogovor, ali nije mogao da precizira ko iz bivše vlade može biti dio nove, koja bi uskoro trebala da bude formirana.

– Ako neće biti dogovora u parlamentarnoj većini, a čini mi se poslije ponašanja Demokrata da neće doći do toga, onda će se praviti manjinska vlada u kojoj bi nosioci svih aktivnosti bili iz koalicije “Crno na bijelo” – ocijenio je Ivanović.

Ako bi, kako je rekao, lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović bio premijer, SNP-u bi po svim pravilima pripadalo mjesto predsjednika Skupštine, ali je sve stvar dogovora, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender