03. 07. 2022.
Odbijen prijedlog pritvora, mjere zabrane osumnjičenom za obljubu

Odbijen prijedlog pritvora, mjere zabrane osumnjičenom za obljubu

Odbijen prijedlog pritvora, mjere zabrane osumnjičenom za obljubu

Osnovni sud u Banjaluci je odbio prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci da se odredi pritvor muškarcu S.V. (21) iz Banjaluke osumnjičenom za krivično djelo obljube nemoćne osobe i odredio mu mjere zabrane.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim” iz Suda,  Okružno javno tužilaštvo Banjaluka juče je  podnijelo Prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom S.V. zbog krivičnog djela Obljuba nad nemoćnim licem, te je ovaj sud isti dan  donio rješenje kojim  je odbio  prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci kojim se traži određivanje pritvora prema osumnjičenom S. V. iz razloga propisanih u članu 197 stav 1 tačka b) ZKP RS.

“Istim rješenjem ovaj sud je osumnjičenom S.V. izrekao, odnosno odredio mjeru zabrane sastajanja sa licima i to oštećenom K.T. i svjedokom V.B. u trajanju od 3 mjeseca. Zabranjeno mu je približavanje navedenim licima na udaljenost od 200 metara, sa upozorenjem da se protiv njega može odrediti pritvor, ako prekrši obaveze iz izrečenih mjera”, rekli su nam iz Suda.

Kako je ranije saopšteno iz Tužilaštva  nakon ispitivanja osumnjičenog S.V. (21) iz Banjaluke tužilac je predložio određivanje pritvora zbog sumnje da je počinio obljubu nad nemoćnim licem koje je počinio 5. februara 2022.godine u Banjaluci, na štetu sedamnestogodišnjakinje.

Tužilac je bio stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na  svjedoke.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender