26. 06. 2022.
Putin: Nužne bezbjednosne garancije NATO i SAD

Putin: Nužne bezbjednosne garancije NATO i SAD

Putin: Nužne bezbjednosne garancije NATO i SAD

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je danas da je zbog porasta globalnih tenzija neophodno uložiti dodatne napore da se osigura strateška stabilnost, prvenstveno tako što će Moskva dobiti sveobuhvatne garancije o bezbjednosti od Sjedinjenih Američkih Država i NATO.

“Situacija u svijetu postaje sve turbulentnija i napetija zbog čega je neophodno ulagati dodatne napore da se osigura strateška stabilhnost i suzbiju nove prijetnje i izazovi, a pre svega, tako što će naša zemlja dobiti sveobuhvatne i pravno obavezujuće bezbjednosne garancije od SAD i njihovih NATO saveznika”, rekao je Putin u poruci povodom Dana diplomatije koji se danas obilježava u Rusiji.

Putin je u poruci zaposlenima u Ministarstvu spoljnih poslova objavljenoj na sajtu Kremlja rekao da su napori da se izgradi multipolarni svjetski poredak i dalje relevantni.

“Konzistentni i sistematski napori da se osigura preimućstvo međunarodnog prava i ključna koordinaciona uloga Ujedinjenih nacija čine da fer i stabilan multipolaran svjetski poredak ostaju relevantni”, naveo je ruski predsjednik, prenosi Tanjug.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender