26. 06. 2022.
Godina dana vakcinacije: Šeranić pozvao mlade da vjeruju u nauku

Godina dana vakcinacije: Šeranić pozvao mlade da vjeruju u nauku

Godina dana vakcinacije: Šeranić pozvao mlade da vjeruju u nauku

Povodom godinu dana od početka procesa vakcinacije protiv kovid 19 u Republici Srpskoj, ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić uputio je poruku građanima da ne oklijevaju sa vakcinacijom, te ih pozvao da vjeruju u nauku i struku.

Ponosan sam što je Republika Srpska obezbijedila građanima besplatne, dostupne, bezbjedne i efikasne vakcine protiv virusa korona. Ponosan sam na sve one ljude koji su se vakcinisali, ali i na one koji će se vakcinisati, jer svi oni nam omogućuju da što prije vidimo kraj pandemiji – ističe ministar Šeranić.

On dodaje da što više ljudi bude na našim vakcinalnim punktovima, to ćemo prije moći da se vratimo na „staro normalno“ i da živimo bez određenih ograničenja i obaveza, od kojih su se građani, razumljivo, i umorili.

– Pozivam prije svega mlađu populaciju da vjeruju u nauku i struku i da se vakcinišu, jer nauka i struka je uvijek omogućavala da preventivno djelujemo na sve zarazne bolesti koje su nas doticale kroz istoriju. To će se zasigurno desiti i sa virusom korona – kaže Šeranić, podsjećajući građane da iskoriste mogućnosti koje su im i dalje na raspolaganju širom Republike Srpske, da se vakcinišu protiv virusa korona i tako zaštite i svoje zdravlje.

Ministar Šeranić ističe da je ponosan i na sve zdravstvene radnike koji su u protekle dvije godine radili na kovid odjeljenjima i pružali građanima zdravstvenu zaštitu, ali i na sve zaposlene u zdravstvenom sistemu koji su od 12. februara prošle godine angažovani na vakcinaciji stanovništva Republike Srpske protiv kovid 19, javlja Srpska Info.

Po podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, od početka procesa vakcinacije protiv kovid 19 u Republici Srpskoj, zdravstvenim ustanovama je isporučeno 370.284 doza vakcina koje se daju kao prva doza vakcinacije, 315.249 doza koja se daje kao druga doza vakcinacije i 70.206 doza koja se daju kao treća doza vakcinacije.

Šeranić podsjeća i da Republika Srpska na raspolaganju ima dovoljno vakcina više proizvođača, te da se građani, bez zakazivanja, mogu vakcinisati u svojim domovima zdravlja, kao i Institutu za javno zdravstvo, u skladu sa njihovim planovima i rasporedima.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender