03. 07. 2022.
Srbija je na Svjetskom prvenstvu: “Lavice” nakon drame savladale Australiju

Srbija je na Svjetskom prvenstvu: “Lavice” nakon drame savladale Australiju

Srbija je na Svjetskom prvenstvu: “Lavice” nakon drame savladale Australiju

Neizvjestan meč igrale su Srbija i Australija, a srpske košarkašice su tek u završnici meča uspjele da dođu do preokreta i zaslužene pobjede 78:71.

Duel u dvorani Ranko Žeravica počeo je ceremonijom, uoči duela koje srpske košarkašice igraju protiv Australije Sonji Vasić i Jeleni Bruks uručeni su komemorativni dresovi. Posebno u večerašnjem meču treba istaći Ivon Anderson koja je postigla 30 poena.

Nakon pet minuta imale su prednost 12:8, a u tom periodu posebno su se istakle Ivon Anderson i Saša Čađo.

Svoju prednost održavale su naše dame tokom prvih 10 minuta igre. Izuzetno efikasna četvrtina je odigrana – 24:20.

Zaigrale su gošće znatno bolje, te uspijevaju da preokrenu nakon 15. minuta igre kada su vodile 30:28, a Marina Maljković je tada bila primorana da zatraži minut odmora kako bi pokušala da osvježi igru svojih izabranica.

Djelovalo je da će do poluvremena Australijanke uspjeti da se odlijepe, imale su devet poena prednosti, da bi na poluvrijeme ipak otišli uz samo dva poena minusa -38:40.

U pravom trenutku je i Saša Čađo pogodila za tri, Srbija je potom poenima Anderson došla do 70:62. Uzvratila je Australija serijom 6:0, poslednji minut Srbija je dočekala sa dva poena prednosti.

Kapiten Tina Krajišnik je preuzela odgovornost u završnici uz dvojku i jedan pogođeni penal Srbiju je vratila na plus pet. Zaslužena pobeda Srbije 78:71, javljaju Novosti.

Srbija – Australija 78:71

SRBIJA: Anderson 30, Čađo 9, Krajišnik 11, Nogić 6, Škorić 4, Crvendakić 12, Katanić, Mandić 2, Raca 2, Stanković, Topuzović.

Australija: Alen 15, Blicavs 4, Garbin 7, Tolo 8, Vitkomb 18, DŽordž 5, Hil, Magden 6, Luiz 2, Talbot 6, Valas

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender