03. 07. 2022.

Višković: Presudan doprinos boraca u odbrani srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je danas, povodom Dana boraca, čestitku svim učesnicima odbrambeno-otadžbinskog rata, istakavši da su borci Vojske Republike Srpske u tri i po godine teških iskušenja dali presudan doprinos u odbrani Srpske i svog naroda.

Višković je naglasio da se Republika Srpska danas, odajući počast našim borcima, sjeća velike žrtve srpskog naroda i boraca koji su svoje živote ostavili na oltaru Otadžbine.

On je istakao da su u vremenu, kad se srpski narod suočavao sa teškim iskušenjima i sa otvorenom namjerom njegove majorizacije, borci ustali u odbranu svog naroda, formirajući Vojsku Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

– Na ovaj, svečani dan, sjećamo se i odajemo dužnu počast borcima Vojske Republike Srpske, koju su, podnoseći ogromnu ličnu žrtvu, odbranili svoj narod i stvorili Republiku Srpsku – navodi se u Viškovićevoj čestitki.

On je istakao da je dužnost i obaveza da se gaji kultura sjećanja na borbu i održava uspomena na one koji više nisu među nama.

– U ime Vlade Republike Srpske, i u svoje lično ime, čestitam vam Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata – navodi se u Viškovićevoj čestitki, javlja Srna.

Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske obilježava se 14. februara.

U odbrambeno-otadžbinskom ratu od 1992. do 1995. godine poginula su 23.752 borca Vojske Republike Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender