25. 06. 2022.
Dačić: Sutra se raspušta skupština, bila mi je čast

Dačić: Sutra se raspušta skupština, bila mi je čast

Dačić: Sutra se raspušta skupština, bila mi je čast

Predsjednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je danas da će sutra biti raspuštena skupština radi održavanja vanrednih parlamentarnih izbora i poručio da mu je bila čast da bude predsjednik parlamenta.

Dačić je rekao da je od 3. avgusta 2020. do 14. februara skupština razmatrala i odlučivala o 435 tačaka dnevnog reda, da je donijela 265 zakona, od kojih je 241 bilo u redovnom postupku.

Kako je napomenuo, u tom periodu je održano 67 sjednica Narodne skupštine koja je zasjedala 136 dana.

“Za vreme ovog mandata, bez obzira na primedbe i sumnjičenja, skupština je uspela da donese nekoliko akata veoma važnih za budućnost, a jedan od njih je promena Ustava”, ukazao je Dačić.

Prema njegovim riječima, uspješno je vođen međustranački dijalog, a rezultat je da će sve stranke učestvovati na izborima i da niko neće moći da traži alibi u navodno lošim izbornim uslovima, iako će, ocijenjuje, takvih pokušaja biti.

“Pokazali smo da se dijalog može i treba voditi u parlamentu”, rekao je Dačić i podsetio da je skupština usvojila i Kodeks ponašanja poslanika.

Takođe, naveo je da je skupština pozitivno ocijenjena od strane evropskih institucija kada je riječ o broju zakona po hitnom postupku.

Zahvalio je svima na predanom radu.

“Ne znam da li će sutra biti kraj ili novi početak, ali želim svima da zahvalim na saradnji”, rekao je Dačić i istakao da mu je bila čast da vodi parlament.

Obraćanje je završio riječima: “Živela Srbija”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender