25. 06. 2022.
Maljković: Čeka nas četiri mjeseca paklenog rada

Maljković: Čeka nas četiri mjeseca paklenog rada

Maljković: Čeka nas četiri mjeseca paklenog rada

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković najavila je da će njen tim imati četiri mjeseca paklenih priprema pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Sidneju.

Aktuelne šampionke Evrope pred domaćom publikom u Beogradu uspjele su da izbore plasman na Mundobasket pobjedama protiv Јužne Koreje i Australije, a trijumfom protiv Brazila samo su ovjerile vizu kao neporažena ekipa iz grupe.

– Vidjelo se na posljednjem susretu koliko im nedostaje rada. Htjela sam da ih posmatram, da ih pustim da pričaju na terenu da bih vidjela kako košarkaške stvari, tako i karakterne. Zadovoljna sam pristupom, koji je nesporan, željom za radom, ponašanjem, mnogo su dobra grupa. Kao što je Crvendakić rekla one uživaju zajedno posljednjih nekoliko dana. Ne bih zalazila previše u detalje, ali mislim da imamo jaku bazu, dobru početnu poziciju – rekla je Maljković novinarima nakon završetka turnira.

Sa izmijenjenim i podmlađenim timom i nekoliko treninga, Maljković je uspjela da nastavi kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, pa će tako Srbija drugi put igrati na šampionatu svijeta, pošto je posljednji put na SP bila 2014. godine.

– Ispred nas je jedno specifično ljeto. Imam silne neke ideje… Prvi put ćemo imati priliku da radimo četiri mjeseca, od juna do septembra. Iskreno sam baš željna toga, imaćemo vremena da postavimo stvari na svoje mjesto – kaže selektorka Srbije.

Iako je imala razloga za zadovoljstvo poslije kvalifikacija u Beogradu, cijela priča je već arhivirana, a Maljković ističe da je već spremila plan za ljetnje pripreme.

– Pitajte ih šta sam im rekla poslije utakmice sa Australijom. Čestitala sam im početak paklenog rada, pa ko preživi pričaće. Tako nešto, da ne citiram sada sebe, ali bilo je mnogo smijeha… Cijeli dan sam pisala treninge sa saradnicima, već sam se pripremala za to sljedeće okupljanje. Imam napisan detaljan plan za ljeto i predaću ga Košarkaškom savezu. Mislim da će biti neke baš dobre ideje – jasna je Maljkovićeva.

Detalje plana za “misiju Sidnej” nije htjela da otkrije.

– Pokušaćemo nešto novo, što će timu mnogo značiti. Vidjećete već. Samo da se mi malo dogovorimo, dajte nam nekoliko dana. Zapravo samo da se izvuče grupa, da ne bih rekla nešto pogrešno. U svakom slučaju ima zanimljivih stvari. Bićemo i u Srbiji, odlazićemo na nekoliko mjesta koja su nama značajna, a ovom mladom timu će biti i te kako bitna – poručila je selektorka.

Od 2015. godine do danas Marina Maljković je sa košarkašicama Srbije uspjela da osvoji četiri medalje – dva puta je bila šampion Evrope (2015. i 2021), 2019. godine uzela je bronzu na EP, a isto odličje osvojeno je i na Olimpijskim igrama 2016.

Ovoj kolekciji medalja nedostaje samo odličje sa šampionata svijeta, a Maljkovićeva je upitana da li ta medalja može da se osvoji sa novom ekipom u Australiji od 22. septembra do 1. oktobra.

– Teško, veoma teško, ali više ćemo znati na kraju juna, na primjer. Tada ću ih bolje poznavati karakterno, pa ćemo moći da pričamo na ovu temu. Značiće nam ljeto, da se svi planovi ostvare. Organizovaćemo i turnire, utakmice, pripreme i u našoj zemlji i u inostranstvu. Nije realno da sada kažem da ćemo osvojiti medalju. Apsolutno nije realno. Mnogo smo daleko od toga, ali na tom putu procesa formiranja igrača, posebno što ima mnogo vremena, nikad se ne zna šta nosi dan, a šta noć – zaključila je Maljkovićeva, prenose agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender