02. 07. 2022.
Švercovao 15 kilograma droge u rezervoaru automobila

Švercovao 15 kilograma droge u rezervoaru automobila

Švercovao 15 kilograma droge u rezervoaru automobila

U okviru akcije „Windmolen“ pripadnici Federalne uprave policije (FUP) su u subotu na području Zeničko-dobojskog kantona uhapsili D.Š. (27), a tokom pretresa pronađena je droga čija je ulična vrijednost viša od 300.000 KM, saopšteno je jutros iz FUP-a.

Droga je, prema saopštenju Tužilaštva BiH, pronađena u rezervoaru automobila.

-Postupajući po naredbi Suda BiH policijski službenici FUP-a su izvršili pretres motornog vozila, koje je zaustavljeno uz asistenciju MUP-a ZDK, te je tom prilikom pronađeno 16 paketa bijele materije težine oko 15,5 kilograma koja asocira amfetamin i jedna PVC vreća sa više stotina tableta koje asociraju na MDMA, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku – dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, uhapšena osoba je osumnjičena da je drogu transportovala iz EU u BiH s ciljem distribucije na ilegalnom tržištu. 

Prilikom provođenja akcije korišteni su i policijski psi Federalne uprave policije.

Uhapšena osoba je osumnjičena za neovlašteni promet drogama, a nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama FUP-a u zakonskom roku predata u nadležnost Tužilaštvu BiH uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Postupajući tužilac je nakon ispitivanja osumnjičenog, Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana.

Tužilaštvo BiH je saopštlo da su sa FUP-om sproveli akciju u borbi protiv međunarodnog krijumčarenja opojnih droga.

Dodaju da je, prema prikupljenim dokazima, drogae prokrijumčarena sa područja zemalja Evropske unije, te je nakon njenog krijumčarena i ulaska vozila u BiH, na području Zeničko-dobojskog kantona, izvršeno lociranje vozila, u kojem je pronađena opojna droga.

U Tužilaštvu BiH navode da, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nastavljaju istragu u ovom predmetu međunarodnog krijumčarenja narkotika, prenosi Glas Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender