29. 06. 2022.

Zvaničnici Srpske čestitali Dan Državnosti Srbije

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, državnom rukovodstvu i građanima Srbije Dan državnosti, 15. februar, poželjevši Srbiji prosperitet na svim poljima.

“Srbija je svake godine ekonomski i politički sve jača i zahvaljujući tome je postala lider u regionu na šta smo mi iz Republike Srpske izuzetno ponosni.

Sa iskrenim uvjerenjem da će Srbija nastaviti da se kreće putem daljeg razvoja i napretka želim da, kao i do sada, predano radite na jačanju političkih i ekonomskih kapaciteta Srbije i njene poziciji kako u regionu, tako i na i međunarodnoj političkoj sceni”, istakao je Dodik u čestitki.

On je izrazio uvjerenje da će bratske veze, povjerenje i podrška koja povezuje Srbiju i Republiku Srpsku biti još snažnije, na dobrobit svih građana sa obje strane Drine. Dodik je izrazio zahvalnost predsjedniku Srbije i cjelokupnom državnom rukovodstvu na brojnim projektima koji su realizovani u Republici Srpskoj, kao i nesebičnoj pomoći u proteklom periodu, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

U Srbiji se danas obilježava Dan državnosti, spomen na dva važna događaja iz njene istorije koja su se desila na Sretenje, 15. februara 1804. i 1835. godine – početak Prvog srpskog ustanka i proglašenje Sretenjskog Ustava, jednog od najdemokratskijih u 19. vijeku.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je premijeru Srbije Ani Brnabić, državnom rukovodstvu i građanima Srbije Dan državnosti, 15. februar, za koji je aveo da ga narod Srpske sa radošću dočekuje. “Na dan, kad slavimo jedan od najvažnijih datuma srpske istorije, sjećamo se naših slavnih predaka, koji su podigli Prvi srpski ustanak, obnavljajući srpsku državnost poslije viševjekovnog ropstva. Narod Republike Srpske sa radošću dočekuje Dan državnosti Srbije, u duhu snažnih i neraskidivih veza između srpskog naroda sa obje obale Drine”, naveo je Višković u čestitki.

On je dodao da sa čašću i ponosom u ime Vlade Republike Srpske i svoje ime čestita Dan državnosti Srbije. U Srbiji se obilježava Dan državnosti, spomen na dva važna događaja iz njene istorije koja su se desila na Sretenje, 15. Februara 1804. i 1835. godine – početak Prvog srpskog ustanka i proglašenje Sretenjskog Ustava, jednog od najdemokratskijih u 19. vijeku.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija uputio je predsjedniku Vlade Srbije Ani Brnabić, cjelokupnom rukovodstvu i građanima Srbije čestitku povodom 15. februara – Dana državnosti Srbije. “Uvjeren sam da će dosadašnji dobri i prijateljski odnosi BiH i Srbije nastaviti da se razvijaju i u budućnosti, kako na bilateralnom, tako i na regionalnom planu”, ističe Tegeltija u čestitki. Tegeltija je zahvalio Brnabićevoj i rukovodstvu Srbije za podršku i pomoć u realizaciji mnogobrojnih projekata od značaja za građane BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.

“Nadam se da ćemo uskoro imati priliku da lično razgovaramo o svim temama od interesa kako za BiH tako i za Srbiju. Uz najbolje želje Vama i građanima Srbije, primite, Vaša ekselencijo, izraze mog ličnog poštovanja”, navodi se u čestitki Tegeltije. U Srbiji se obilježava Dan državnosti, spomen na dva važna događaja iz njene istorije koja su se desila na Sretenje, 15. februara 1804. i 1835. godine – početak Prvog srpskog ustanka i proglašenje Sretenjskog Ustava, jednog od najdemokratskijih u 19. vijeku, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender