29. 06. 2022.

Đajić: UKC Srpske najbolja zdravstvena ustanova u regionu

 Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić tvrdi da je ova zdravstvena ustanova najbolja u regionu, čemu svjedoče i eminentni svjetski stručnjaci.

“UKC Republike Srpske postao je prestižna zdravstvena ustanova koja ima sjajan kadar, najsavremeniju opremu i prostor. Sigurno je da smo sada najbolji u regionu, a od neizmjerne važnosti je što smo u ovom mandatu uspjeli izmiriti i većinu dugovanja”, rekao je Đajić za RTRS, prenose Nezavisne.

On je istakao da zaposleni u UKC-u Republike Srpske uspješno i herojski odgovaraju na izazove koji se odnose na virus korona.

“Stanovništvo Republike Srpske još nije dostiglo kolektivni imunitet. Nažalost, u UKC-u imamo više od 200 pacijenata oboljelih od virusa korona, a za 25 je neophodna pomoć respiratora. To zahtijeva veliki angažman medicinskog osoblja”, kaže Đajić.

On smatra da će kolektivni imunitet biti dostignut ako bude poboljšana vakcinacija stanovništva.

Kada je riječ o upotrebi medicinskog kiseonika u UKC-u, Đajić je ponovio da su predstavnici opozicije ranije bespotrebno izazvali paniku stanovništva i pacijenata u UKC-u.

“Ovakvo ponašanje je nedopustivo. Cilj mi je razvoj i unapređenje sistema, a u UKC-u smo zaposlili mlad, perspektivan kadar koji ostaje u Republici Srpskoj na šta sam ponosan. Najvažnije je da predano radimo na dobrobit građana”, istakao je Đajić.

Govoreći o radu gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, Đajić, koji je i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, ocijenio je da nema viziju, da je zaustavio razvoj grada, nije ispunio obećanja, te da će ga građani smijeniti.

“SNSD ima program kojim je predviđeno da u Banjaluku bude uloženo više od milijardu KM. To može biti realizovano, uz pomoć Vlade Republike Srpske i privlačenjem stranih investicija”, izjavio je Đajić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender