26. 06. 2022.

Hok: Otvoreni smo za razmatranje odluke o Đokoviću

Ministar za imigracije Australije Aleks Hoks rekao je da su otvoreni za razmatranje odluke da se Novaku Đokoviću zabrani ulazak u Australiju u naredne tri godine.

Đokoviću je zbog deportacije iz Australije automatski zabranjen ulazak na ovoj kontinent u periodu od tri godine, ali Hok je, nakon što je Đoković dao intervju za Bi-Bi-Si, izjavio da su otvoreni za promjenu takve odluke.

– Budućnost Đokovića isključivo zavisi od njega, njegovo je kako će se ponašati i šta će raditi na međunarodnom nivou – rekao je Hok, a prenosi australijski Asošiejted pres.

– Australijska vlada nema dalju ulogu u onome što on odluči da uradi – dodao je.

Hok je rekao da je Australija “veoma otvorena” za razmatranje budućih podnesaka i zahtjeva Đokovića, ali je i istakao da će konačna odluka biti u rukama budućeg ministra.

– Budući donosilac odluka će razmotriti to kada dobije zahtjev. Važan princip zakona je da ne obavezujem budućeg donosioca odluka. Mi smo naznačili da ćemo to razmotriti, na isti način na koji bismo razmatrali sve druge. Otvoreni smo za razmatranje – zaključio je Aleks Hok.

Đoković još nije otkrio svoje planove za budućnost i za potencijalno učestvovanje na Australijan openu 2023, ali je izjavio da će sarađivati sa vladom ove države.

– Poštovaću presudu suda i sarađivaću sa nadležnim organima u vezi sa mojom deportacijom iz zemlje – rekao je Đoković prilikom deportacije.

– Neprijatno mi je što je fokus proteklih nedjelja bio na meni i nadam se da sada možemo da se fokusiramo na igru i turnir koji volim – rekao je prije nekoliko nedjelja Đoković.

Đoković je u intervjuu za Bi-Bi-Si izjavio da se neće vakcinisati po cijenu učestvovanja na Grend slemovima, što znači da je spreman da propusti i naredni Australijan open, ako se ništa ne promjeni.

Ipak, situacija u svijetu mijenja se iz nedjelje u nedjelju i ko zna koje će pravilo biti na snazi u januaru 2023. godine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender