29. 06. 2022.

MZ Ada: Počela izgradnja pristupne saobraćajnice i parkinga

Počeli su radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice i parkinga sa oborinskom kanalizacijom i javnom rasvjetom u Ulici palih boraca u naselju Ada.

Radovi, u vrijednosti od 140.000 KM,  trebalo bi da budu okončani polovinom marta, a ovu lokaciju obišao je i gradonačelnik Draško Stanivuković.

– Boračke zgrade su jedan od simbola naselja Ada, jer su posvećene ljudima koji su stvarali Republiku Srpsku, i ovdje su uglavnom nastanjene porodice palih boraca i naši ratni vojni invalidi – poručio je gradonačelnik, dodavši da je u međuvremenu izgrađeno i 50 stambenih jedinica, koje će biti dodijeljene određenim socijalnim kategorijama.

On je istakao da su u toku radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice i parkinga za novoizgrađenu zgradu, u okviru projekta stambenog zbrinjavanja socijalnih kategorija, koji Grad Banja Luka sprovodi zajedno sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiX i Republičkim sekretarijatom za raseljena lica i migracije Republike Srpske, ali da će u narednom periodu Grad obezbijediti sredstva, kako bi se uredili i  parking prostori oko ranije izgrađenih zgrada, koji su ostali neuređeni.

– U ovom naselju stanuju porodice naših boraca i naši ratni-vojni invalidi. Nedopustivo je da neki naš ratni – vojni invalid koji koristi kolica nema adekvatan pristup svom stanu, zato će uređenje prilaza, pristupnih puteva i parkinga biti prioritet odmah po završetku ovih radova. Plan je da uskoro ovo naselje postane jedna uređena cjelina – rekao je Stanivuković

Gradonačelnik je podsjetio da je ove godine iz gradske kase predviđeno oko šest miliona KM ulaganja u različite projekte, među kojima je i škola u Adi, ali i drugi značajni projekti poput izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, kao i unapređenja putne infrastrukture.

Grad Banja Luka je za novoizgrađenu stambenu zgradu obezbijedio i sredstva za tolovodni priključak na rejonsku kotlovnicu Ada. Vrijednost radova izgradnje toplovoda u dužini od 145 metara iznosi 64.000 KM, a radove je izvodilo preduzeće Eko-toplane.

Mještanka naselja Ada, Gospova Jokanović rekla je da 40 godina živi u ovom dijelu grada, te da do sada nikada nije izdvojeno ovoliko sredstava za njihovo naselje, te da će mještanima mnogo značiti jačanje infrastrukture, navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender