02. 07. 2022.

Zaharova: Moskva više ne shvata ozbiljno Stoltenberga

 Moskva više neće ozbiljno shvatati izjave generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga koji je imenovan za čelnika norveške centralne banke, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na konferenciji za novinare.

Ona je komentarisala Stoltenbergovu izjavu da će vrata NATO-a ostati otvorena za Ukrajinu.

“Ove izjave Stoltenberga, koji je generalni sekretar NATO-a – ili bankar, još uvijek sam zbunjena – više nas ne interesuju”, rekla je Zaharova, dodajući da Stoltenberg nije osoba čije će izjave u Moskvi biti smatrane ozbiljnim argumentima.

Ona je izrazila nadu da će se nastaviti konstruktivni razgovori sa SAD i NATO o bezbjednosnim garancijama.

“Ova pitanja zahtijevaju dubinski, suštinski razgovor, ili će biti kao ono što se dogodilo između nas i britanskog ministra spoljnih poslova u Moskvi – razgovor nijemog i gluvog”, rekla je ona.

Prema njenim riječima, potrebno je da se strane slušaju međusobno, a ne da jedni drugima drže predavanja ili daju prazne izjave koje su samo gubljenje daha, umjesto da budu usmjerene na uvažavanje zabrinutosti sagovornika.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izrazio je razočarenje na konferenciji za novinare tokom posjete britanskog ministra spoljnih poslova Liz Tras Moskvi prošle sedmice, rekavši da je to bio “razgovor nijemog i gluvog”, podsjeća TASS, prenosi Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender