02. 07. 2022.

Beograd: Voze trotoarom i sviraju ženi sa bebom da se skloni

Bahatost vozača ponekad prelazi svaku granicu, a danas se to dogodilo upravo na Adi u Beogradu, na šetalištu za pješake.

Sa ovim problemom mi građani sa Čukaričke padine redovno se susrećemo. Naime, kao što možete vidjeti na slici u prilogu, ovo sam ja sa svoje dvoje djece, i psom koji se ne vidi, na trotoaru kraj Obrenovačkog puta.

Tim putem svakog jutra dijete vodim u vrtić, šetam bebu i pse, a iza mene je kolona automobila čiji su vozači očigledno ubijeđeni da su toliko Bogom dani da ne moraju da gube vrijeme vozeći Obrenovačkim putem, na kom je vrlo često ujutru velika gužva, već oni tu gužvu mogu lijepo da preskoče tako što će voziti trotoarom i ugrožavati i maltretirati sve nas koji se tu nalazimo, navela je sugrađanka.

Kako dalje navodi, čovjek iza nje je čak i svirao da se skloni sa trotoara kako bi on mogao automobilom da prođe putem koji je namijenjen pješacima.

FOTO: MOJ BEOGRAD/INSTAGRAM/SCREENSHOT

U situaciji od jutros čovjek iza mene mi je čak i svirao da se sklonim, turirao vrlo glasno vjerovatno da me uplaši, i očigledno ne mareći hoće li uplašiti moju djecu ili psa, što je za mene vrhunac svakog bezobrazluka. Nisam željela da odstupim ni milimetar, išla sam brzinom kojom je mom djetetu bilo normalno da se kreće – piše sugrađanka.

Objašnjava i da su sugrađani više puta ovakve situacije prijavljivali policiji, međutim, kako kaže, osim slanja patrole u trenutku prijave, na čemu su im svakako zahvalni, problem nije sasvim riješen, te se ovakve opasne situacije često ponavljaju.

Ljetos nas u identičnoj situaciji umalo nisu pokosili tu na trotoaru, u tom trenutku sam bila trudna u devetom mjesecu – ukazuje sugrađanka.

Nadležni moraju nešto pod hitno da urade povodom slučaja, jer ovakve scene ne smiju da se ponavljaju, piše Blic/Srpskainfo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender