29. 06. 2022.

Đoković večeras gostovao na RTS–u (VIDEO)

Bez obzira na sve što mi se dogodilo u Australiji želim da se vratim u Melburn i ponovo zaigram na Rod Lejver Areni. To je moj najuspješniji teren u karijeri, izjavio je najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

Đoković je u intervjuu za RTS, prvom za srpske medije poslije deportacije iz Australije, rekao da veoma poštuje australijski narod i da će kada okonča karijeru tu zemlju uvijek pamtiti po lijepom.

“Nemam ništa protiv Australijanaca, imam lepu konekciju sa njima. Sami rezultati su dokaz kako se osećam svaki put kada odem tamo. Ovo je bilo neočekivano što se izdogađalo, teško je zaboraviti, ali ja želim da se vratim tamo”, rekao je Đoković.

Svjetski broj 1 istakao je da i dalje ima čudan osjećjaj poslije svega, da ima porodicu, dvoje djece i da je iskoristio priliku da vrijeme koje je trebalo da provede u Melburnu provede na drugačciji način.

“Posetio sam Crnu Goru, mesto odakle je moja porodica, Ostrog, razgovarao sa mitroplitom Joanikijem. Isto tako u Beogradu sam na Svetog Savu imao sjajan susret sa patrijarhom Porfirijem”.

Đoković je rekao da nije htio da gleda finale između Rafaela Nadala i Danila Medvedeva, ali da njegova supruga i sin jesu, pa je malo pratio i otkrio da je sa Medvedom razmenio nekoliko poriuka samo 45 minuta poslije finala.

Takođe, rekao je da je polovinom decembra kada je prisustvovao košarkaškoj utakmici Zvezde i Barselone odlučio da se testira nakon što je jedan košarkaš Barselone bio pozitivan.

“Uradio sam antigenski test i bio sam negativan i zato sam otišao na svečanost Teniskog saveza i uručio nagrade mladim teniserima. Rezultat PCR testa dobio sam dva sata kasnije i bio sam pozitivan. Nikada ne bih pozitivan išao na viđanje sa decom”, istakao je Đoković i ponovio da je greška što je dan kasnije sa pozitivnim testom uradio intervju i fotografisanje za “Ekip”, ali da je to uradio iz poštovanja prema novinaru i listu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender