02. 07. 2022.

MUP: Svaki dan dobijamo desetak prijava da je Matej viđen

POTRAGA za Matejem Perišem, koji je u Beogradu nestao u noći između 30. i 31. decembra ne jenjava. Pored policije, u potrazi učestvuju i građani, koji su i na društvenim mrežama napravili grupe posvećene potrazi.

Miloš Stanimirović iz odjeljenja za potrage MUP-a Srbije navodi da na dnevnom nivou dobiju oko desetak prijava ili dojava da je Matej Periš negdje viđen.

– Apsolutno smo dužni da odreagujemo na svaku prijavu. Mi svaku dojavu proverimo. Znači, ukoliko se javi da je Matej viđen na određenoj lokaciji, mi izvršimo terensku proveru, obavi se razgovor sa više lica, ali do sada mi nismo došli ni do kakvih novih saznanja na takve dojave – objašnjava Stanimirović.

Dodaje da se za Matejem traga od dana kada je podnijeta prijava o njegovom nestanku.

– Od dana kada je podneta prijava o nestanku hrvatskog državljanina Mateja Periša traga se za njim. Utvrđena je trasa kretanja, kako samog Mateja, tako i društva sa kojim je on došao u Beograd od zagreba do Beograda. Izvršene su terenske provere apartmana u kojima su oni boravili, mesta koja su posećivali i lokala – navodi Stanimirović za Novosti.

On kaže i da se potraga za hrvatskim državljaninom Matejem Perišom, koji je nestao u Beogradu, u noći između 30. i 31. decembra intezivno nastavlja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender