04. 07. 2022.

Zeman: Američki obavještajci se ponovo osramotili

Američke obavještajne službe /već treći put u posljednjih nekoliko decenija/ strašno su se osramotile, i to ovog puta prognozom o početku rata u Ukrajini, upozorava češki predsjednik Miloš Zeman.

Јoš prije nekoliko dana sam rekao da nikakvog rata u Ukrajini neće biti, jer Rusi nisu ludi da se upuštaju u operaciju koja bi im donijela više štete nego koristi – navodi Zeman u intervjuu za internet izdanje Idnes.

On podsjeća da su Amerikanci ovako veliki propust napravili prvo u Iraku jer nisu uspjeli da nađu, navodno, oružje za masovno uništenje, a potom u Avganistanu, kada je Vašington tvrdio da talibani /organizacija pod sankcijama UN zbog terorističkih aktivnosti/ nikada neće doći do Kabula.

Sada se to dogodilo i Ukrajini kada su prognozirali rusku invaziju.

Zapadni mediji, a prednjačili su američki i britanski, u posljednjih mjesec dana svakodnevno su objavljivali spekulacije o datumu početka invazije Rusije na Ukrajinu.

Britanski San je pisao, pozivajući se na američke obavještajce, da će napad početi juče u tri časa poslije ponoći, a Politiko da je predsjednik SAD Džozef Bajden tokom telefonskog razgovora sa zapadnim partnerima rekao da je jučerašnji dan datum početka invazije.

Blumberg je tvrdio da će se napad dogoditi dan ranije.

Ništa od toga se nije ostvarilo, a Moskva je pozvala Veliku Britaniju da se izvini zbog laži, navodi Sputnjik.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender