25. 06. 2022.

Dodijeljeno 78 specijalizacija za mlade ljekare u UKC-u Srpske

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske danas su uručena rješenja o specijalizaciji za 78 mladih ljekara iz Srpske.

Direktor UKC-a Vlado Đajić rekao je da je ovo istorijski dan za Univerzitetski klinički centar Srpske.

– Sa ponosom možemo reći da danas promovišemo 78 mladih ljekara koje smo primili u radni odnos i kojima smo dodijelili rješenja o specijalizaciji. Pored izgradnje najsavremenijeg objekta i nabavke moderne opreme, naš prioritet je kadar i ulaganje u edukaciju. Našim mladim ljekarima otvorena su vrata za usavršavanje u svim evropskim i svjetskim centrima – rekao je Đajić.

On je izrazio nadu da će ovi mladi ljudi za nekoliko godina postati uvaženi stručnjaci iz, kardiologije, radiologije, interne medicine, kardihirurgije, ginekologije…

– Opredijeljeni smo da ulažemo u mlade medicinske kadrove koji će od svojih uvaženih mentora dobijati vrijedna znanja i vještine koje će nastaviti da primjenjuju u našoj zemlji. Naš cilj je zadržati kvalitetne kadrove i jačati medicinske institucije Republike Srpske. Sa ovim se može pohvaliti rijetko koja zdravstvena ustanova u regionu – zaključio je Đajić.

U ovoj godini UKC Republike Srpske planira relizovati značajan broj kapitalnih projekata, a najznačajniji projekat je ulaganje u obrazovanje medicinskih profesionalaca što pokazuje i dodjela rekordnih 78 specijalizacija za jednu godinu u istoriji ove ustanove, saopšteno je iz UKC-a, prenosi RTRS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender