01. 07. 2022.

Lavrov: Plaćenici s Kosova, iz Albanije i BiH stigli u Donbas

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da Rusija provjerava informacije o tome da se na samoproglašenom Kosovu, u Albaniji i Bosni i Hercegovini regrutuju plaćenici za slanje u Donbas.

Lavrov je za RT rekao da postoje informacije da se plaćenici na tzv. Kosovu, Albaniji i BiH regrutuju i šalju, između ostalog, u Donbas, kako bi Rusija bila izbačena iz ravnoteže, prenosi RIA Novosti.

Šef diplomatije Rusije je podsjetio da je predsjednik Rusije Vladimir Putin na pres konferenciji nakon nedavnog sastanka sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom govorio o bombardovanju Јugoslavije 1999. godine, a da je Šolc rekao da je NATO intervenisao “da spriječi genocid nad kosovskim Albancima”.

– Kao, oni su sve uspješno uradili i sada taj region cvjeta – rekao je Lavrov i ocijenio da je region, kako je naveo, daleko od procvata.

– Kosovo i neki drugi dijelovi zapadnog Balkana postali su rasadnik zločina. Tamo ima terorista, narko-dilera. Oni regrutuju plaćenike da učestvuju u borbenim dejstvima koje postepeno potpaljuju, uključujući i SAD – rekao je Lavrov, javlja Tanjug.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender