29. 06. 2022.

Oluja pogodila sjeverozapad Evrope, ima poginulih (VIDEO)

Olujno nevrijeme koje je zahvatilo sjeverozapad Evrope sa rekordnim udarima vjetra od gotovo 200 kilometara na čas uzrok je smrti najmanje osam lica, prekida dovoda struje za više desetina hiljada ljudi i uništenje krova arene “O2” u Londonu.

Britanska Meteorološka služba saopštila je da je oluja “Јunis” formirana u centralnom dijelu Atlantskog okeana i da je potom je sa Azurnih ostrva krenula ka Evropi velikom brzinom.

Oluja je zahvatila zapadni dio Engleske.

Žena je poginula u Londonu kada je na automobil kojim je putovala palo stablo dok je muškarac u Liverpulu stradao od predmeta koje je nosio vjetar. Јedna osoba poginula je kada je automobil udario u oboreno stablo u oblasti Hemšir na jugu Engleske.

U Holandiji su tri lica usmrtila oborena stabala. U Belgiji jak vjetra oborio je građevinski kran na krov bolnice, dok je Britanac poginuo nakon što je usljed jakog vjetra sa broda pao u vodu, javlja Srna.

U Irskoj je jedno lice poginulo kada je na njega palo stablo tokom čišćenja šuta od oluje.

Јaki udari vjetra uništili su bijeli krov arene “O2” u kojoj su nastupale muzičke zvijezde poput “Roling stonsa.

Meteorolozi navode da se najjači udari vjetra kreću ka Skandinaviji i sjevernom dijelu Evrope, gdje su objavljena upozorenja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender