02. 07. 2022.

Ostale nemaju šanse: Nekada muškarac, sada ruši ženske rekorde (VIDEO)

Ostale djevojke nemaju nikakve šanse kada Lia Tomas uđe u bazen, znaju da ne mogu da budu bolje!

Ne smiruju se strasti u Americi oko Lie Tomas, takmičarke kojoj je dozvoljeno da pliva sa ženama. On je rođena kao muškarac, a nakon odluke da promijeni pol počela je surovo da dominira u bazenu protiv djevojaka, kako na takmičenjima unutar koledža tako i na državnim prvenstvima.

Posljednje u nizu takvih takmičenja je “Ivi liga”, gdje je Lia postavila rekord bazena i dominantno odnijela pobjedu u trci na 500 metara slobodnim stilom. Na kraju trke imala je vremena i malo da odmori prije nego što je stigla najbliža suparnica.

Bila je to njena koleginica sa koledža Ketrin Buroker koja je imala čak sedam i po sekundi zaostatka.

Lia Tomas je 500 metara slobodnim stilom isplivala za četiri minuta, 37 sekunde i 32 stotinke, što je najbolji rezultat u istoriji ovog takmičenja. Jasno je da je takvo plivanje stavlja na uži spisak kandidata za reprezentaciju SAD, pa bismo ubrzo mogli da je vidimo i na nekom od najvećih takmičenja u svijetu sporta.

Njega koleginica sa koledža, a tamo se pisala i peticija protiv Tomas, stigla je do cilja u vremenu 4:44:83 i bila više od sekundu i po brža od trećeplasirana.

Pa, ako je normalno da se ovako dominira u ženskoj konkurenciji… “Ženski sport ne treba da bude B opcija muškarcima“, kaže jedan transparent koji bi mogao da se posveti ovoj situaciji, jer je Vilijam Tomas nekada bio 462. na listi najboljih plivača u muškoj konkurenciji. podsjećamo, zbog njenog plivanja sa djevojkama podnešene su i ostavke…

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender