29. 06. 2022.

Potukli se političar i novinar u studiju ukrajinske televizije (VIDEO)

Tenzije koje ključaju na istoku Ukrajine prelile su se i u javne razgovore, pa je tako u najgledanijem ukrajinskom tok šou došlo do žestoke tuče dvojice gostiju.

U studiju emisije “Sloboda govora” Savika Šustera gostovali su član proruske partije u Ukrajini Nestor Sufrič, i novinar Jurij Butusov koji zauzima suprotni politički stav. Bustov je u jednom trenutku prišao sagovorniku i lupio mu šamar.

Sufrič nije ostao hladne glave, pa mu je uzvratio istom mjerom, dok su ostali gosti u studiju pokušavali da ih razdvoje.

Do tuče je došlo kada je Šufrič istakao da je njegova “Platforma za život“ druga po snazi u parlamentu, kao i da “narod Ukrajine podržava njegovu stranu“, na šta je Butusov odgovorio optužbama da su “njeni članovi izdajice”, nakon čega ih je optužio za izdaju i za “širenje ruske propagande u Ukrajini”, prenosi Blic.

Šuster je poručio da je “na sudu da odluči da li je neko izdajnik“, nakon čega je Bustov doletio do njega i udario ga u lice.

Šufrič je nakratko napustio studio, a po povratku je poručio rivalu da je “običan provokator”, kao i da “grebe poput djevojčice”.

U studiju su bili i bivši predsjednik Ukrajine Petro Porošenko, bivši premijer Arsenij Jacenjuk i bivši sekretar ukrajinskog Savjeta za nacionalnu bezbjednost i odbranu Oleksandr Daniljuk.

(Blic)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender