25. 06. 2022.

Uhapšen ministar u Hrvatskoj

Hrvatski ministar građevinarstva Darko Horvat danas je uhapšen, a na teret mu se stavlja zloupotreba položaja, rekao je njegov advokat Vladimir Terešak.

“Horvat nije odveden na ispitivanje. Kod njega je izvršen pretres kuće, nakon čega je uhapšen i biće ispitan u popodnevnim časovima u prostorijama USKOK-a u Zagrebu”, rekao je Terešak.

Zvaničnik Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) je rekao da je ovim istraživanjem obuhvaćeno više osoba, a da je jedan od uhapšenih državni zvaničnik, prenose hrvatski mediji.

“Sumnja se da su počinili krivična djela protiv službene dužnosti”, rekao je zvaničnik iz USKOK-a.

Uz ministra Darka Horvata na meti istražitelja su se, prema neslužbenim podacima, našli i potpredsjednik Vlade Boris Milošević, državni sekretar Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac i direktor Uprave za potpomognuta područja Katica Mišković. Sumnja se da su tražili zapošljavanje preko veze, te dodjele podsticaja.

Među osumnjičenima su i bivši ministar Tomislav Tolušić, te Horvatova pomoćnica Ana Mandac, koja je s dužnosti otišla nakon što je osumnjičena u aferi “Vjetroelektrane” s bivšom državnim sekretarom Josipom Rimac.

Prema nezvaničnim informacijama, sporna je dodjela novca iz programa razvoja preduzetništva i zanatstva na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender