01. 07. 2022.

38 novozaraženih u Srpskoj, preminulo 12 starijih osoba

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 197 laboratorijskih uzorka, a virus korona potvrđen je kod 38 osoba.

Radi se o 24 muškaraca i 14 žena, od kojih su šest mlađe, 13 srednje i 19 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 16 osoba je iz Banjaluke, četiri iz Kneževa, po tri iz Bijeljine i Zvornika, po dvije iz Petrovca, Prijedora, Prnjavora i Čelinca i po jedna iz Broda, Dervente, Laktaša i Milića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva. Radi se o devet muškaraca i tri žene, starije životne dobi, od kojih su po dvije osobe iz Banjaluke, Kozarske Dubice i Zvornika i po jedna iz Broda, Dervente, Kalinovika, Modriče, Teslića i Trebinja.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 110.812 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 6.214 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirano je ukupno 412.177 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 374, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 165, a u ostalim bolnicama 209. Na respiratoru je 38 osoba (24 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 14 u ostalim bolnicama).

U Federaciji BiH potvrđeno je 85 slučajeva virusa korona, a preminula su četiri lica, saopštio je federalni Zavod za javno zdravstvo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender